Teknisk SEO

För att bli framgångsrik på SEO, behöver du en solid grund att stå på. Denna grund heter teknisk SEO

Alla hemsidor upplever fel. Mer än 90% av de hemsidor som vi analyserar, är i ett desperat behov av teknisk optimering. En teknisk optimering kan vara avgörande för att uppnå resultat på sökmotorn.

Vad är teknisk SEO?

Teknisk SEO är en process, där man konfigurerar hemsidans element så att den potentiella synligheten på sökmotorn maximeras. Man löser därför fel genom att förbättra hemsidans uppsättning för att förbättra användarupplevelsen (UX).

Med andra ord, så skapar god teknisk SEO alltså förutsättningarna för att er hemsida skall bli indexerad som önskat och därmed rankas i sökresultaten.

Listan över de klassiska tekniska SEO-felen är lång…

– Dålig taxonomi

– Långsamma sidor

– Hreflang-fel

– Döda sidor (404-fel)

– Duplicate sidor utan canonical

– Brist på sidtitlar och metabeskrivningar

Onödig användning av crawl  budget

…och många, många fler.

Den tekniska analysen är en förutsättning

Innan eran hemsida kan optimeras, ska vi först grundligt analysera den tekniska uppbyggnaden. Vi tittar bl.a på sidans taxonomi, hastighet, användarvänlighet och en lång rad andra viktiga punkter.

Denna process upprepar vi kontinuerligt för alla våra kunder. Detta görs för att säkra att sidan alltid är up-to-date och skapar de bästa förutsättningarna för resten av vår insats. Om det uppstår fel eller problem, fångar vi upp dem nästan ögonblickligen.

Såhär arbetar vi med teknisk SEO

Bra teknisk SEO kräver duktiga och professionella webbutvecklare. Hos Bonzer kan ni samla er content marketing, linkbuilding och teknisk SEO på ett och samma ställe. På så sätt garanterar vi, att alla element inom SEO flyter på, då de alla beroende av varandra.

Under er uppstart gör vi en djupgående analys av er hemsida. Här kartlägger vi problem och eventuella utmaningar, som kräver tekniska lösningar. När analysen är färdig, går våra egna utvecklare in och antingen själva förbättrar sidan, eller så agerar vi rådgivare till ert interna utvecklingsteam. Om ni inte har egna webbutvecklare, är det ofta en bra investering att delegera uppgiften till oss, då vi i förväg känner till hemsidan ut och in och snabbt kan lösa uppgifterna, då det kan vara dyrt att outsource.

En uppgift vi med framgång tar oss an för våra kunder, då vi alltid följer algoritmuppdateringar på sökmotorer som Google. På så sätt känner vi också till framtida tekniska uppdateringar innan andra.

Våra kunder får inte bara bättre placeringar och mer trafik. De får konverteringar…

Bonzer news

Fresh news to keep you updated on your most wanted SEO knowledge